Go to Home Page Go to Blog
شناخت برند

شناخت برند

شناخت برند

شناخت برند به معنای آن است که مشتریان یک برند، به هنگام برخورد با مشخصات برند، سریعا برند را شناسایی کنند و به یاد آورند که قبلاً با این برند مواجه شده و آن را می‌شناسد. شناخت برند به معنی این است که هنگامی که فردی با نام و یا نشان برندی برخورد کرد به راحتی تایید کند که قبل از این با این نام و نشان آشنا بوده است و آن را می شناسد.

 

روزانه برای همه این اتفاق میفتد که اسم و یا نشانه ده ها برند را ببینند یا بشنوند؛ برخی از این برندها هم برای شما نا آشنا خواهند بود و با تحقیق در مورد آنها اطلاعاتی را بدست خواهید آورد که دیگر نسبت به آن برند احساس غریبگی نخواهید کرد.

 

معادل شناخت برند در زبان انگلیسی brand recognition است. بازشناسی برند بهترین معادل برای این کلمه است. برند سازی یکی از عوامل مهم در مشهور شدن یک برنداست.برندسازی در موفقیت یک شرکت سهم بسزایی دارد.

برند هم برای مشتری و هم برای شرکت ارزش می آفریند،منبع اصلی این ارزش، در ذهن مشتریان قرار دارد. مشهود است که شکلگیری ذهنیت، به دور از کنترل مستقیم است.

تولید محتوا برای شناخت برند

Bryan Rhoads، برنامه ریز شرکت اینتل می گوید، شبکه های اجتماعی در دنیای امروز چرخه ای بی انتها از محتوا و اقدامات اجتماعی است. در این چرخه برندها پی می برند که محتوا پول رایج در فضای مجازی است.

مصرف کنندگان :

مصرف کنندگان اکنون به طور آگاهانه به دنبال محتوای مرتبط و باارزش هستند. محتوایی که تولید می کنید حتماً باعث جذب کاربر شود. بنابراین تولید محتوایی که باعث ایجا شناخت از برند می شود نکته کلیدی در بازاریابی محتوا است.برندهایی مانند کوکا کولا، سوبارو، MTV، P&G و American Express از بازاریابی خلاق به بازاریابی محتوا حرکت کرده اند. بازاریابی محتوا به ایجاد محتوا برای برندها می پردازد که از نظر مخاطبان با ارزش ترین چیز برای اشتراک گذاری است.

بازشناسی برند

مهم نیست که یادتان بیاید کجا این اسم را شنیده‌اید. مهم نیست که یادتان بیاید لوگوی IBM را روی بیلبوردی در نزدیکی خانه‌ی خود دیده‌اید یا در بنری کنار یک سایت. شاید هم روی جعبه‌ای در انباری خانه‌ی خودتان. حتی مهم نیست که بدانید IBM چه کار می‌کند. یک ساندویچی معروف است یا تولید کننده‌ی لپ‌تاپ. مهم نیست که آن را تولید کننده‌ی کامپیوتر بدانید یا ارائه دهنده‌ی راهکارهای جامع برای مدیریت سیستم‌های سازمانها.

Brand Recognition عموماً به شناخت برند یا تشخیص برند ترجمه می‌شود، اما اگر این کلمه به بازشناسی برند ترجمه شود، دقت بالاتری خواهد داشت.

Cognition خود به شناخت و شناختن دلالت دارد و با پیشوند Re در ابتدای آن، معنای دوباره شناختن یا بازشناسی می‌دهد. بنابراین بازشناسی برند، دقیقاً همان معنای علمی این مفهوم را در خود مستتر خواهد داشت

عوامل موثر برای شناخت برند

از عوامل موثر برای شناخت برند می توان به کیفیت محصول ارائه شده و قیمت متناسب با کیفیت آن و همچنین تبلیغات موثر و اثر بخش انجام شده و دسترسی راحت به محصول و سابقه برند و غیره اشاره کرد. اگر شما با شنیدن و یا دیدن یک برند آن را نشناسید این نشان از ضعف آن برند در شناساندن خود به دیگران می باشد؛ بنابراین اگر شما صاحب یک برند هستید سعی داشته باشید که به بهترین شکل آن را برای عموم افراد بشناسانید؛ حتما قرار نیست که افرادی که از شما خرید می کنند با برند شما آشنا شوند، شما می توانید تبلیغات گسترده ای برای عموم افراد داشته باشید که همه با برند شما آشنا شوند.

عوامل مهم در برندسازی:

شناخت برند از مراحل مهم در برند سازی است. برندهای معروف دنیا با استراتژی شناخت برند توانسته اند در ذهن ها جا بگیرند؛ و مراحل برند سازی را به سرعت طی کنند.

شناخت برند برای تمام شرکت هایی که دارای برند هستند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ با شناخت برند و برند سازی  می توانید شرکت خود را به سرعت گسترش دهید و پیشرفت خوبی را در مدت زمان کمی به دست بیاورید.

سود آوری در فروش:

از آنجایی که سودآوری و فروش برای همه شرکت ها مهم است و امروزه هم علایق و سلایق افراد هم به سرعت تغییر می کند، بنابراین برند سازی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

شما می توانید با شناساندن برند خود مشتریان بالقوه زیادی را پیدا کنید و فروش بالایی را داشته باشید. اگر همراه با این موضوع به کیفیت و رضایت مشتری نیز اهمیت دهید باعث می شود که مشتریان تان به برند شما وفادار شوند.

 

برند

شبکه های اجتماعی در برندسازی:

نقش شبکه های اجتماعی و رسانه ها در برند سازی بسیار بالا است. با تبلیغات صورت گرفته در رسانه ها و شبکه های اجتماعی شناخت برند در معرض دید افراد بسیار زیادی واقع می شود. ممکن است شما از مصرف کننده یک برند نباشید ولی با شنیدن و دیدن اسم یک برند با آن آشنا می شوید؛ و این یعنی یک برند سازی موفق می باشد.

نوشته ای از دیوید آکر:

دیوید آکر در یکی از کتابهای قدیمی خود تحت عنوان ساختن برندهای building Strong Brands در بحث شناخت برند به این نکته اشاره می‌کند که بر اساس مطالعات انجام شده، انسانها، برندی را که قبلاً بیشتر در معرض آن قرار گرفته باشند، بیشتر از سایر برندها دوست دارند.شاید به همین دلیل است که هنوز هم، رستوران‌های مختلفی را در سطح کشور می‌توان یافت که اگر احساس کنند که بودجه ندارند تا خودشان را به عنوان برندی مستقل و بزرگ تثبیت کنند، ترجیح می‌دهند با سوار شدن روی موج برندهای قدیمی‌تر مانند «اکبر جوجه» به پیش برانند!

ابزار های بازاریابی محتوا :

ابزارهای زیادی وجود دارند که برندها می توانند برای بازاریابی محتوا استفاده کنند. از وبلاگ ها و ویدئوها تا اینفوگرافیک ها، کار شما این است که دریابید چه چیزی برای برندتان مناسب است و سپس بهترین محتوا را تولید کنید.

وبلاگ ها راه حل مناسبی برای افزایش شناخت برند هستند. یک وبلاگ آموزنده باعث ایجاد بینش، تجزیه و تحلیل و اعتقادات می شود و در نهایت دانش و تعامل با مشتریان را نشان می دهد.

عوامل دیگر :

اگر کاربران به صحبت کردن درباره محتوای شما بپردازند، می توانید مطمئن شوید که درباره برندتان نیز صحبت خواهند کرد.

اگر مصرف کنندگان بتوانند محتوایتان را به موارد دیگر ربط دهند یا از آن استفاده کنند، احتمال وابستگی آن ها به برندتان و توصیه شما به دیگران از جانب آن ها بیشتر خواهد بود.

به طور مشابه:

اینفوگرافیک ها و ویدئو ها به منظور ارائه سطح بالایی از اطلاعات ایجاد شده اند. با این حال، آن ها به اطلاعات بعد بصری را افزوده اند. علاوه بر این، اینفوگرافیک ها و ویدئو ها تولید می شوند زیرا به راحتی قابل اشتراک گذاری هستند.

برای شناساندن برندتان به نکات زیر دقت کنید.

۱. مخاطب خود را بشناسید

اولین مرحله، شناخت مخاطب است چون مخاطب، برند شما را ارزش‌گذاری می­‌کند.مخاطبان شما مانند پیشگامان و حامیان برند شما، باید بدانند برند شما دقیقا چیست و به چه شکلی عمل می­‌کند.

۲. رقیب خود را بشناسید

برای پیشرفت بیشتر نیاز به شناخت رقیبان خود دارید.  رقیب شما مثل یک شکل­‌دهنده عمل می‌­کند؛ نکته کلیدی در این است که بفهمید رقبای شما، برندهای خودشان را به چه شکلی توسعه می­‌دهند و پس از آن راهی برای الهام گرفتن از آن‌ها و متمایز ساختن کار خود پیدا کنید.

۳. خودتان را بشناسید

به عنوان یک کارآفرین، مدیر بازاریابی، باید اندکی هم در مورد خودتان بدانید. شما علاوه بر داشتن فرصت توسعه‌ی برند شخصی خود برای پیشرفت شرکت، می‌­توانید قسمتی از خصوصیات شخصیتی خود را نیز با برند بیامیزید. با این روش، برند شما شخصی­‌تر و پویاتر و البته معتبرتر جلوه می­‌کند.

۴. وظیفه خود را بشناسید

شرح وظیفه شمو بایید بیان‌کننده‌ی برند شما باشد؛ وظیفه‌ی شما در واقع ارائه‌ی توضیحی درباره‌ی چرایی وجود کسب‌وکار شما خواهد بود. پرسش این است که می­‌خواهید با این کسب‌وکار چه چیزی به ­دست بیاورید؟ این در حالی است ­که چشم‌انداز شما دربردارنده‌ی طرح مشخص‌­تر دیدگاه شما از توسعه‌ی تشکیلات است و پرسش اصلی در مورد آن به این صورت مطرح می‌شود که ۵ سال بعد در چه نقطه‌ای خواهید بود. استراتژی­‌های بازاریابی و پیام‌­های شما با شناخت این اصول، موقعیت باثباتی پیدا می‌­کنند.

۵. فرهنگ خود را بشناسید

شما باید درکی اصولی از فرهنگ شرکتی که می‌­خواهید ایجاد کنید، داشته باشید. برند شما به منزله‌ی نشانه‌ی هویتی مهمی برای مشتریان هدفتان محسوب می‌شود. البته برای اعضای تیم خودتان هم مهم است. معیارهای فرهنگی یا قابلیت‌­ها و امکاناتی خلق کنید که به‌طور مختصر بیان کنند برند شما نشان­‌دهنده چه ارزش هایی است؟

۶.تمایز ایجاد کنید

به یک پیام ساده فکر کنید و به دنبال آن باشید که برند شما به چه گونه می‌تواند این پیام را به‌نوعی متفاوت با برندهای دیگر بیان ­کند.