Go to Home Page Go to Blog

7 گام که از محصول شما یک برند در ذهن مردم می‌سازد

 زمانی که شما شروع به ساختن برند خود می‌کنید، باید در نظر داشته باشید که برند فقط یک لوگو نیست، نام و لوگو شرکت تنها نمادهایی ثانویه از آن برند هستند، برند همان چیزی است که مردم به آن از شرکت شما فکر می‌کنند و احساسی است که از دیدن و شنیدن آن دارند، داشتن ویژگی‌های ساختاریافته توأم با خلاقیت و استراتژی می‌تواند برندی موفق ایجاد کند، 7 گامی که برای ایجاد برند باید انجام پذیرد شامل موارد زیر است:

1 شناسایی مخاطبان مورد هدف

اولین گام برای برندسازی شناختن مخاطبان است، شاید فکر کنید برندینگ به معنی دست‌یابی به کل سهم بازار است، اما این‌گونه نیست، این نکته را به یاد داشته باشید که هرچند دایره مخاطبان شما بیشتر باشد، برآورده کردن خواسته‌های بالقوه آن‌ها سخت‌تر است. شما بعد از انتخاب هدف و برگزاری جلسات طوفان فکری باید مخاطبان را با دقت بشناسید و مواردی از قبیل سن، جنس، محل زندگی و تحصیلات و مشاغل آن‌ها را لیست کنید.

 

2 تحقیق در مورد مشتریان هدف

حالا که مخاطبان هدف خود را شناختید، به دنبال دیگر اطلاعات کیفی که در توسعه برندسازی به شما کمک می‌کند باشید.

David Klow، روانکاو و صاحب مرکز مشاوره‌ی Sky light در شیکاگو، معتقد است که هر یک از ما به سمت برندی کشیده می‌شویم که یک نیاز اصلی ما را برطرف کند. تئوری سلسله‌مراتب نیازهای مازلو بیان می‌کند که هریک از افراد در طول زندگی خود به دنبال رفع نیاز مشخصی هستند و در هر زمان نیاز خاصی بر آن‌ها غالب می‌شود. آن‌ها با برطرف شدن یک نیاز، به سمت نیاز دیگر می‌رود تا زمانی که فرد به بالاترین نیاز خود یعنی خودشکوفایی دست پیدا کند و به دنبال کشف استعدادهای خود باشد. David Klow معتقد است که برندهایی که دنباله‌رو سلسله‌مراتب مازلو باشند، می توانند علاوه بر نیازهای اولیه، سایر نیازهای اصلی آن‌ها ازجمله بالاترین نیاز، یعنی میل به خودشکوفایی را برآورده کنند. در نتیجه علاوه بر توجه به بازار هدف، باید به این مطلب نیز دقت کنید که نیازهای مخاطبان در چه سطحی قرار دارد وبرند شما چگونه می‌توانند نیازهای بیشتری از افراد را ارضاء کند.

 

هرچقدر بیشتر در مورد نیازهای کیفی مخاطبان خود بدانید، بیشتر توانایی برآورده کردن خواسته‌های آن‌ها را خواهید داشت، برای آگاه شدن از نیازهای آن‌ها در میان آن‌ها باشید وارزش ها و عادات و رفتار آن‌ها را بشناسید و با آن‌ها تعامل کنید، می‌توانید با یک تیم تحقیقاتی در میان مردم بروید با فروشنده‌ها ارتباط برقرار کنید و رفتارهای منجر به خرید مخاطبان خود را به‌دقت بسنجید. گاها با سوالات هوشمندانه یا رفتارهای سورپرایز کننده تلاش کنید نیازهای پنهان آن‌ها را برملا و سپس بعدها طی مراحل برند سازی آن را تبدیل به نقطه تمایز برند خود کنید.

3 ایجاد جایگاه قوی از برند در ذهن مصرف‌کننده

 چگونه یک برند را در برابر رقبای خود قرار دهید، موقعیت‌یابی برند عبارت است از موقعیتی که شما می‌خواهید در ذهن مصرف‌کننده داشته باشید، شما می خواهید مشتریان هدف زمانی که به شما فکر می‌کنند، چه مزایایی خاص از محصولتان در ذهن شما باشد، جایگاه برند منعکس‌کننده ارزش و مزایایی است که برای مصرف‌کننده ایجاد می‌کند و در راستای اهداف تجاری شماست. پس اگر جایگاه ایدئال برای برند خود در نظر گرفتید، حتماً به امکان‌سنجی و مسیریابی آن بپردازید تا یک برند رؤیایی تنها در ذهن خود نسازید، بلکه یک جایگاه قابل‌باور در ذهن مشتری بسازید.7 گامی که به شما کمک می‌کند تا جایگاه قوی در ذهن مخاطب داشته باشید شامل:

  • شناسایی مجموعه‌ای از محصولات رقابتی
  • شناسایی ویژگی‌های تعیین‌کننده
  • جمع‌آوری اطلاعات مربوط به نظرات مشتریان درباره محصولات موجود در محیط رقابتی
  • تجزیه‌وتحلیل موقعیت فعلی محصولات در محیط رقابتی
  • تعیین برترین ترکیب ویژگی‌ها ازنظر مشتریان
  • بررسی ارتباط میان‌برتری های بخش های بازار با موقعیت فعلی محصولات
  • تهیه گزارش جامع به‌منظور کمک به فرایند طراحی استراتژی بازاریابی

4 بیان مأموریت برند

ایجاد جایگاه برند، به شناسایی ارزش‌های کلیدی برند که با خواست و نیازهای مخاطبان مطابقت دارد کمک می‌کند، اما مخاطب بالقوه برند تمایل زیادی به اعتماد به برند دارد، بیانیه مأموریت برند، اساساً ارزش‌هایی که شرکت می‌تواند به مشتریاش بدهد را به‌طور خلاصه و مفید بیان می‌کند.

 

5 طراحی لوگو وتگ لاین

 لوگو و تگ لاین خلاقانه‌ترین بخش ماجراست، این کار باید باظرافت بسیار توسط بهترین طراحان گرافیست و بهترین کپی رایترها انجام شود، حتی اگر ماه‌ها و هفته‌ها به طول انجامد، عجله نکنید. به طراحان فرصت کافی دهید تا مدت‌ها برای طراحی المآن‌های شما زمان بگذارند و لوگو شما را با دقت تمام مطابق ویژگی‌ها و رسالت برند شما طراحی کنند.

تگ لاین برند به‌منظور خلق تأثیر ماندگار و دراماتیک ساخته می‌شوند تا به برجسته سازی و متمایزتر کردن برند و محصول نسبت به رقبایش شوند. تگ لاین ها یا شعار علاوه بر پیوستگی عمقی با ذات برند شما، باید منعکس‌کننده مأموریت شما نیز باشد. پس به‌وضوح مأموریت برند خود را برای کپی رایترها توصیف کنید تا تگ لاینی خلاقانه برای جذب مخاطبان بیشترطراحی کنند. نکته مهم که باید در شعار شما وجود داشته باشد و شما از کپی رایتر خود بخواهید نوشتن تگ لاینی است که افراد را دعوت به انجام فعالیت‌های خاص متناسب با برند کند.

 

6 ساخت پیام آسانسوری از برند

باید یک نطق آسانسوری از برند خود برای جذب مشتری و یا ایجاد ارتباط خود آماده کنید، معرفی مأموریت، شعار، ارزش ها و صاحبان برند در نطق آسانسوری گنجانده شود، هنگام نوشتن نطق آسانسوری باید دقت کنید که این ارائه بتواند پیوند احساسی بین مخاطب و برندشما ایجاد کند و او را کاملا جذب کند.

7 ایجاد نقطه تمایز برند

نقطه تمایز برند، درجه‌ای از تمایز که برند شما توجه مشتری را برای خرید جذب می‌کند، بر طبق تئوری همبستگی شبکه، مغز انسان از گره‌های عصبی تشکیل‌شده که هنگام خرید بر اساس رنگ، شکل و مفاهیم و احساسات شروع به فعال‌سازی می‌کنند. نقطه تمایز برند کمک می‌کند مصرف‌کنندگان بعد درگیری ذهنی ارتباط پایداری با برند برقرار کنند و درنهایت آن را بخرند به همین دلیل ایجاد نقطه تمایز برند بسیار مهم است، از سوی دیگر احساس برند، (گره‌های احساسی در مغز) بسیاری از نام‌های تجاری را که در ذهن ما ایجاد می‌کنند، شکل می‌دهد و اثرات طولانی‌مدت در تصمیم‌گیری ما در هنگام خرید محصولات مارک دارد. اعتقاد روانشناس Antonio Damasio به این نکته پی می‌برد که “ما به ماشین فکر نمی‌کنیم. ما احساس می‌کنیم ماشین‌ها را در فکرمان هستند. پس علاوه بر کیفیت و قیمت به موارد دیگر که شمارا در ذهن مخاطب متمایز می‌کند، ازجمله خلاقیت تمرکز کنید.

گام‌های بالا برای ساخت یک برند فوق ضروری هستند، هرگز نباید به خاطر مسائلی چون کمبود زمان و بودجه در ظرافت ساخت برند خود کوتاهی کنید، چراکه نادیده گرفتن و ضعف در انجام هر یک از موارد موجب می‌شود، شما دیگر برند نباشید.